fredag den 25. december 2009

Glaedelig jul!

Vi bryder stilheden her paa bloggen med et juleindlaeg.

Juleaften blev fejret i Buenos Aires sammen med Sofies foraeldre, Kim og Lisbet. Vi havde indstillet os paa at d. 25 er den vigtigste dag for katolikkerne, som de jo er her i Argentina. Men hvad det kom til at betyde for vores dag d. 24 december, var vi ikke helt indstillet paa. Vi troede at d. 24 var lidt ligesom d. 23 i Danmark. En rejsedag for mange og en almindelig dag for resten. Men saadan var det ikke... Formiddagen virkede almindelig, men hen paa eftermiddagen begyndte alt at lukke og folk forsvandt fra gaderne. Hen under aften da vi skulle have noget at spise, var gaderne naesten helt oede. Der var kun enkelte turister og nogle lokale der kastede med fyrvaerkeri og drak meget store oel. Efter lidt soegen spurgte vi nogle tjenere der var ved at lukke en cafe, hvor vi kunne finde en restaurant. Nede ved havnen loed svaret. Der havde vi ellers haabet vi kunne undgaa at spise, da kvarteret minder om en blanding af Kalvebod brygge og Nyhavn. Men der var ganske rigtigt restauranter der havde aabent. De solgte dog alle dyre julemenueer med indlagt serpentinpause og hvide duge. Det var ikke lige det vi havde indstillet os paa, saa valget stod mellem Hooters (en amerikansk kaede restaurant hvor konceptet er at alle servitricerne har store bryster og meget lidt toej paa) og en bar/grillbar der solgte burgere og pomfritter. Veluddannede og politiskkorrekte som vi bryster os af at vaere, valgte vi grillbaren. Saa julemaden bestod af en burger uden salat eller andre forstyrrende groentsager, pomfritter og Heineken. Sikke et maaltid.
Heldigvis har vi reserveret bord paa et bedre sted i aften, og har endda et endnu bedre i kikkerten, saa det ikke behoever gentage sig.

Juleaften efter middagen tog vi en tur i den lokale katedral og saa lidt julegudstjeneste. Det var meget hoejtideligt, men da de bar et jesusbarn i form af "dukke Lars" med laendeklaede op til alteret, var det svaert at holde masken. Argentina virker paa alle maader mere moderne eller vestligt end resten af de lande vi har rejst i, men hos katolikkerne aendrer tingene sig aabenbart meget langsomt.
Hjemme paa hotellet drak vi vin og taendte den tilsendte juledekoration, som Bjarkes foraeldre havde givet Kim og Lisbet med inden de forlod Danmark. Saa lidt hjemlig julehygge blev det alligevel til.

Vi haaber at alle har haft en god jul og oensker alle et godt nytaar!
Feliz Navidad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar